20 Kasım 2015 Cuma

FARKINDALIK NEDİR ?

            
                                       

                FARKINDALIKNEDİR? VE NASIL UYGULANIR?
 

        Bağzı şeylerin Farkında olmak bizi hayatta teslimiyete götürüyor.Farkındalık neden Önemlidir? Bizim hayatımız farketmediğimiz şeyler uzerinde kuruludur.Yaşadığımız olay yada Korkularımız gerek çekingenliklerimiz olsun Bunların çoğu yerin epey tepkisiyle yönleniyor hayatımız.Farkında oldugumuz zaman birçok şeylerin neden yaptığımızı yada neden sorun yaşadığımızı rahatça çözebiliyoruz.
      Farkındalık hayatta Bir seyleri çözebilmemiz icin cok gereklidir.Sürekli tekrarlanan olaylar bir türlü aşamadığımız sorunlar, hepsi farkındalığın geliştirilemeyişindendir.Üç çeşit farkındalık Türü vardır.Fiziksel farkındalık, zihinsel farkındalık, duygusal farkındalık vardır.Fiziksel Olan farkındalıkta bedenimiz Bize Sürekli Sinyaller veriyor ama o kadar Yoğun oldugumuz Için bedenimizin Farkında değiliz, Evimize geldiğimizde kanepeye uzanıp biraz Fiziksel bedenimizin Farkında olmamız gerekiyor.Bedenimizi dinlememiz Gerekiyor Ne Kadar gerginsiniz kaslarınız Ne Kadar gergin ve streslisiniz? Bunları algılamaya çalışın, Çünkü yaşam koşuşturmamız, gerginlikler, sorunlar, travmalar bunlar Sürekli bedenimizi geriyor ziyaretinde enerji bedeni Üzerindeki çakraları tıkamaya başlıyor.Kendimize şifa vermek istiyorsak, kendimize rahatlamayı ziyaretinde gevşemeyi öğretmekle Büyük fayda saglamis oluruz.Gergin ziyaretinde stresli biçimde olduğumuzda bağzı hastalıklar vücutta görülmeye başlıyor .Hastalıkların sebebi zihinseldir.Sürekli gergin oldugumuz zaman çakralar enerjiyi bedene iletemiyor ettik tıkanıklık meydana geliyor ziyaretinde Çeşitli hastalıklara Maruz kalıyoruz.Bu Yüzden bedensel farkındalığın Önemi çok önemlidir.Fırsat bulduğunuzda sessiz sakin Bir Yerde bedeninizi dinleyin saç köklerinizden, alnınıza kulaklarınıza ve bacaklarınıza kollarınıza bütün, vücudunuzda tura çıkın gergin tarafınız var mı? Bunların çoğu yerin epey Farkında olun bedeninizde gezin gevşeyin ettik, Yatakta bunu alışkanlık Haline getirmeye Bakın ziyaretinde bu sayede Fiziksel farkındalığınızı yükseltebilirsiniz.
      Zihinsel farkındalık gelince zihin Sürekli aktif ettik Düşünceler zihnimizde Akip gidiyor, ama coğu olumsuz Düşünceler ziyaretinde bunlara kapılıp kaldığınızda Cardio şeylere ziyaretinde Olaylara saplanıp kalıyoruz.Düşüncelerinizi düze lttiğimiz zaman enerji düzeyimizde yükseliyor.Yargılama, kınama, suçlama ve dış dünyayı suçlamayı bıraktığımız taktirde zihnimizi Büyük ölçüde rahatlatmış oluyoruz buda Bize zihnimizi aktif kullanmamızı sağlıyor performansımızı Büyük ölçüde arttırmamıza sebep oluyor.Zihinsel farkındalıkta gün icinde Neler düşünüyorsunuz? ziyaretinde nelere takılıyorsunuz Bunların çoğu yerin epey Farkında olup bunlara son vermemiz gerekiyor.Bunun Için meditasyon uygulamasını yapabilirsiniz.Kısacası Sürekli çalısan zihninizin Bir An olsun fişini Çekin zihninizin beyin dinlenmesini sağlayın. Zihinsel farkındalık Bir nebze özgürleşmektir.Ne düşündüğümüze neye odaklandığımızın Farkında olmamız Gerekiyor.
    Diğer farkındalık Olan duygusal farkındalığa geldiğimizde duygular düşüncelerden Daha çok enerji taşır ziyaretinde bu taşıdığımız duygular kaderimizi etkiler.Çoğu insan bu duygularının Farkında değildir.Bu duyguları farkedebilmemiz Için olaylar içerisindeki hangi duygulara girdiğimizin Farkında olmalıyız.Eğer bu duyguları günlük yaşamınızda farkedebilirseniz işte o anda sizi kötü Etkileyen duyguların Esiri Olmaktan çıkarsınız.Böylece Dış etkenlerden ruhsal Zarar görmenizi az seviyeye getirmiş olursunuz.Bir olay Yaşiyoruz ziyaretinde bu olayda hangi duyguyu Yaşıyoruz? Değersizlik duygusumudur? Güçsüzlük duygusumudur? Yalnızlık duygusumudur? Yaşadığımız olaylardan hangi duyguyu alıyoruz? Bu duyguların Farkında olabilirseniz bedeninizi ziyaretinde zihninizi Büyük ölçüde korumuş olursunuz.
     Gördüğünüz gibi üç çeşit farkındalık çeşitlerini ziyaretinde Neler yapmamız gerektiğini anlatmaya çalıştım sizlere Başka Bir Konuda buluşmak Üzere hoşça kalın hepinize bol farkındalıklı günler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder